Trening iz oblasti antidiskriminacionog zakonodavstva za studente/ice prava u Mostaru – Poziv za učešće

13 jun
Rok prijave 19.06.2017

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) i Evropsko udruženje studenata/ica prava (ELSA) Mostar, pozivaju studente i studentice prava iz Mostara da se prijave za učešće na poludnevnom treningu iz oblasti antidiskriminacionog zakonodavstva, koji će biti održan 22.06.2017. godine (četvrtak) u Mostaru.

Mislite li da se u okviru vašeg studijskog programa ne poklanja dovoljna pažnja slučajevima diskriminacije, želite da naučite nešto o mehanizmima zaštite kojima se možete koristiti u svom budućem profesionalnom radu?

Ovaj trening je pravo mjesto da saznate više o pojmu diskriminacije, zakonodavnom okviru i uporedno-pravnom prikazu, konkretnim slučajevima diskriminacije, kako ih prepoznati u svojoj lokalnoj zajednici i kakvi mehanizmi zaštite su raspoloživi.

Zainteresovani studenti i studentice se mogu registrovati putem linka https://goo.gl/forms/pnuIGsIVb3OfAaR43 zaključno sa 19.06.2017. godine (ponedjeljak). Za sve dodatne informacije se možete obratiti na e-mail [email protected].

Ovaj trening će biti realizovan u okviru programa “Jednakost za sve – Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije”, kroz Program grantova u okviru kojeg Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH provodi projekat Proaktivno protiv diskriminacije. Projekat finansiraju USAID i Fond otvoreno društvo BiH.

Agendu možete pogledati ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin