Treći interaktivni događaj o Mišljenju Evropske komisije

25 jul

Pozivamo vas na interaktivni događaj povodom objavljivanja Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji. Mišljenje, uz prateći Analitički izvještaj, ukazuje šta Bosna i Hercegovina, njeni građani i izabrani predstavnici trebaju da urade kako bi se pridružili Evropskoj uniji.

Naprotiv, po prvi put ćemo kroz interaktivnu formu razgovora predstaviti najbitnije detalje iz Mišljenja, razgovarati o tome šta nas čeka, o promjenama koje slijede i kako će one uticati na naše živote. Saznajte o tome od šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka.

Također će Meliha Gekić-Lerić, predsjednica Udruženja za saradnju i razvoj SARA i menadžerica CODE projekta u INTERA Tehnološkom Parku i Sanja Hajdukov, privatna poduzetnica i vlasnica edukativnog centra Erazmo, pokušati povezati preporuke Mišljenja sa poboljšanjem obrazovnih kurikuluma, te zajedno s vama diskutovati o važnosti prakse u obrazovanju i/li zašto mladi čovjek u BiH prvi posao u prosjeku dobije u 27. godini. Kako se to može promijeniti? Ko će to promijeniti? Na šta nas Mišljenje obavezuje? „Obrazovanje daje slobodu i baš kao ljubav, što ga više dajete, to ga više ima. Mi možemo bolje,“ poručuje vaša govornica Sanja.

Svaki govornik ima maksimum 10 minuta da vas zainteresuje za tematiku. Putem elektronskog interaktivnog glasanja moći ćete odmah dati mišljenje i postaviti pitanje. Kroz intervju sa jednim od vas-učesnika saznaćemo koliko je ovaj događaj bio koristan za vas.

Ako ste zainteresovani da čujete dobre, nove, zanimljive ideje, da budete inspirisani, da upoznate nove ljude ili preispitate svoje mišljenje, znanje i stavove o Mišljenju, svakako nam se pridružite. Ovaj dogadjaj ne čine samo govornici i program na bini, nego i vi- učesnici u publici koji aktivno razmjenjujete iskustva sa drugima.

„Vaše mišljenje o Mišljenju?“

31. jula, 2019. od 11:00 do 12:30

Courtyard by Marriott, Prvog krajiškog korpusa 33, Banja Luka

Kontakti: Ena Krkalić 387 33 725 834 [email protected]; Sofija Tovarović 033 725 835 [email protected]

Više informacija kao i program možete vidjeti ovdje.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević