Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH “Dijaspora za partnerstvo”

22 sep

Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH će se ove godine održati u periodu od 03. do 05. oktobra/listopada. Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta i “Dijaspore za razvoj”- projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Tema ovogodišnjeg Foruma je „Dijaspora za partnerstvo“Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta BiH, te pruži mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja.

Koktel dobrodošlice bit će upriličen u svečanoj sali Vijećnice 03. oktobra/listopada u 19 sati. Otvaranje Biznis foruma je zakazano za 04. oktobar/listopad u Domu kulture sa početkom u 11 sati, te radni dio kroz sekcije i saopštenje zaključaka. 05. oktobra su planirani B2B sastanci. Izjave za medije će biti upriličene 04. oktobra/listopada, od 09:15 u zgradi Doma kulture, Brčko distrikt BiH.

Treći Biznis Forum organizira se u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”, a koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Na ovogodišnjem Forumu će biti prezentirane uspješne investicija u saradnji s bh. dijasporom, kao i nacrt Strategije Brčko distrikta BiH za saradnju s bh. dijasporom. Primarni cilj jeste da kroz dijalog i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao i važan poslovni i investicioni događaj za širenje znanja i poslovnih ideja.

Ovim putem Vas pozivamo da svojim prisustvom popratite ovaj događaj, kao i da pružite medijsku podršku. Radujemo se Vašem dolasku i učešću.

Link za registraciju učesnika: https://www.bfb.ba/registracija/

Kontakt telefon: +387 65/647 – 580; +387 62/635 – 878

(Visited 32 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević