Trebinje: Javni poziv za finansiranje poslovnih poduhvata mladih

6 dec
Rok prijave 23.12.2018

Grad Trebinje objavio je Javni poziv nezaposlenim mladim licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biro Trebinje, a koja su zainteresovana za započinjanje vlastite djelatnosti što podrazumijeva i registraciju poslovnog subjekta u skladu sa Zakonom (privredno društvo, samostalni preduzetnik, komercijalno poljoprivredno gazdinstvo i drugi oblik).

Ciljnu grupu za podnošenje zahtjeva po ovom javnom pozivu čine nezaposlena lica starosti od 18 do 35 godina koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biro Trebinje.

Sredstva koja se odobre po ovom Javnom pozivu su nepovratna i imaju karakter subvencije. Subvencije se dodjeljuju u iznosu od 8.000 do 12.000 КM, odnosno do 15.000 КM kada poslovni subjekt ima više osnivača koji se zapošljavaju.

Izuzetno od prethodnog stava, za korisnike koji se registruju kao komercijalna poljoprivredna gazdinstva, pojedinačna subvencija iznosi 3.000–6.000 КM.

Кorisnici su dužni da djelatnost nastave obavljati najmanje 24 mjeseca od dana registracije.

Ukupan iznos odobrene subvencije se realizuje u prvoj godini poslovanja, avansnom uplatom na račun korisnika (poslovnog subjekta).

Rok za prijavu je 23.12.2018. godine, a način prijave i sve potrebne informacije možete pronaći u Javnom pozivu za finansiranje poslovnih poduhvata mladih.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments