Trans2Work – Stipendije za studente s invaliditetom za mobilnost i obavljanje stručne prakse

20 nov
Rok prijave 30.11.2017

U okviru ERASMUS+ projekta “Tranzicija studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja do tržišta rada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori” (School-to-Work Transition for Higher Education Students with Disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro, akronim: Trans2Work) raspisuje se poziv studentima s invaliditetom za mobilnost i obavljanje stručne prakse.

MOBILNOST I STRUČNA PRAKSA:

Projekat Trans2work je osmišljen s ciljem ostvarivanja jednakih mogućnosti, inkluzije i podrške studentima s invaliditetom na visokoškolskim ustanovama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, radi njihove konkurentnosti na tržištu rada. Ovaj projekat je zasnovan na pretpostavkama da studenti s invaliditetom često imaju ograničen pristup i uspjeh unutar visokoškolskih ustanova koji za posljedicu imaju ograničenu mogućnost njihovog zapošljavanja. Jedan od bitnih segmenata Projekta je mobilnost studenata s invaliditetom u zemlje u kojima se realizira Projekat s ciljem obavljanja stručne prakse (za više informacija: www.trans2work.eu).

Studenti će biti primljeni na jedan od sljedećih univerziteta u Srbiji i Crnoj Gori: Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet Metropolitan Beograd, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Crne Gore. Stručna praksa će biti realizirana u trajanju od dva mjeseca, kod poslodavaca u javnom ili privatnom sektoru u skladu s oblasti koju studira prijavljeni student.

APLIKANTI:

Na poziv se mogu prijaviti studenti s invaliditetom prvog i drugog ciklusa (bachelor, master) sa svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

IZNOS STIPENDIJE:

Stipendija iznosi 1.500,00 eura za dva mjeseca boravka (za troškove života). Studenti dobivaju i putne troškove u iznosu od 180,00 eura. Osiguranje nije obuhvaćeno stipendijom, te je student dužan da ove troškove plati vlastitim sredstvima.

PRIJAVA:

Svu traženu dokumentaciju aplikanti dostavljaju putem e-maila na: [email protected]. Sva dokumentacija treba biti u PDF formatu s naznačenim nazivima dokumenata.

DOKUMENTACIJA:

  1. Motivacijsko pismo
  2. Prepis ocjenaili kopija indexa
  3. Kopirana stranica pasoša sa ličnim podacima i fotografijom

ROK ZA PRIJAVU:

Konkurs je otvoren 15.11.2017. godine i rok za prijavu je do 30.11.2017. godine do 16:00 sati.

POSTUPAK ODABIRA:

Po zatvaranju poziva, Komisija za odabir studenata će izvršiti procjenu pristiglih prijava, te o rezultatima obavijestiti sve prijavljene studente.

DODATNE INFORMACIJE:

Za sve dodatne informacije obratiti se na email: [email protected] ili broj telefona:

033 253 151 (Merima Zukić, MA, mentor u Projektu).

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments