Ti pišeš, LOLA objavljuje, publika nagrađuje

18 okt
Rok prijave 01.11.2016

U Lolin mailbox svakodnevno stigne nekoliko mailova pod naslovom “Želim pisati za Lolu”. Među tim tekstovima ima ličnih priča, osvrta na svakodnevicu, kratkih priča i putopisa. Veliki broj tih tekstova zaslužuje svoj prostor za objavu i upravo to nas je inspirisalo da im taj prostor i damo.

Zato pozivamo sve one koji u pisanju uživaju, kojima je to način da se izraze, koji (misle da) imaju talenat za pisanje, da se jave Loli i prijave u okviru naše akcije “Ljudi s olovkama”, a više informacija o konkursu i načinu prijave mogu pročitati ovdje.

Sve autore koji su do sada slali svoje tekstove, a koji nisu objavljeni, molimo da se prijave ponovo putem ove platforme, jer nagrada možda može biti upravo njihova.

S obzirom na to da je jedino mjerilo kvaliteta koje možemo smatrati mjerodavnim u slučaju ovakvih tekstova – glas publike, upravo će broj pregleda odlučiti o tome kome će pripasti prve tri nagrade.

Zahvaljujući sluhu kompanije m:tel, prijatelju konkursa, svaki mjesec imaćemo novčane nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM, koje će, na neki način, dati dodatni motiv autorima da se izbore za to da se za njihov tekst, za njihove olovke, tastature, za njihov talenat čuje. Ovo je još jedna prilika koju je kompanija m:tel iskoristila da pruži priliku razvoju talenata, kulture i umjetnosti.

Možda i najvažniji cilj ovog konkursa jeste selektovanje i ostvarivanje dugoročnije saradnje s kvalitetnim autorima iz regiona, a u okviru portala iz grupacije Dot media: Mini Magazin, Lola i Kućica.

Za sva pitanja na temu konkursa možete nam se javiti na FB stranici Lole.

Pošaljite konkurs svima za koje znate da pišu, podijelite, omogućite nekom da se za njegov talenat čuje dalje od njegove tastature. Pardon, olovke.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin