TI BiH Akademija za političko osnaživanja žena u Zenici

20 nov
Rok prijave 27.11.2017

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) organizuje TI BiH Akademiju za političko osnaživanje žena (TI BIH Akademija). U sklopu dvodnevnih predavanja i vježbi, polaznice će se moći upoznati sa temama:

1. Učešće i predstavljanje žena u politici u Bosni i Hercegovini (Predavačica: Elvira Mujkić);
2. Uloga transparentnosti i odgovornosti u savremenoj politici (Predavač: Srđan Blagovčanin);
3. Gender i korupcija (Predavač: Boris Divjak).

Prve dvije radionice TI BiH Akademije održane su u Istočnom Sarajavu i Bijeljini, te će se pored Zenice, održati i u Bihaću, a polaznice će se još jednom okupiti na završnoj radionici u Banjaluci.

Osnovni cilj TI BIH Akademije je jačanje i razvoj liderskih sposobnosti među ženama, sa posebnim naglaskom na edukaciju o transparentnosti, odgovornosti i integritetu kao ključnim principima za borbu protiv korupcije. Akademija je koncipirana na način da omogući polaznicama ne samo da prate predavanja lidera iz oblasti, nego i da interaktivno učestvuju kroz grupne diskusije, aktivnosti u malim grupama i različite analize.

Od izabranih polaznica se očekuju da bude posvećene temama, da aktivno učestvuju u diskusijama i da napišu esej koji se odnosi na jednu od obrađivanih tema. Najbolji eseji biće objavljeni u posebno pripremljenoj publikaciji.

Uslovi učešća:

  • Polaznice moraju biti izuzetno motivisane za sticanje znanja o temama koje se odnose na političko osnaživanje žena;
  • Od polaznica se očekuje da budu posvećene, da aktivno učeštvuju u diskusijama i radu, te da pročitaju preporučenu literaturu prije početka TI BIH Akademije;
  • Sve polazinice su obavezne napisati završni esej na jednu od izabranih tema po dogovoru sa predavačima, a najbolji radovi će po izboru TI BiH biti objavljeni u posebno pripremljenoj publikaciji.

Metodologija i način rada:

  • TI BIH Akademija će zasnivati svoj rad na stručnim predavanjima i diskusijama koje će moderirati predavači radi što aktivnijeg učešća polaznica u samom radu.
  • TI BIH Akademija će biti organizovana kroz intenzivni dvodnevni kurs. Sve polaznice će dobiti literaturu koju će biti obavezne unaprijed pročitati, a u svakom gradu je predviđeno učešće 20 polaznica.

Troškovi učešća:

  • Učešće za odabrane polaznice TI BIH Akademije je besplatno, i to u potpunosti pokriva Transparency International BiH uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Transparency International BiH ne pokriva eventualne troškove smještaja, kao ni troškove puta polaznica.

Način prijavljivanja:

  • Prijave slati na adresu [email protected] najkasnije do 27. novembra za TI BIH Akademiju koja će održati u Zenici (30.11-01.12.), u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, na adresi Fakultetska 1.

30.11-01.12.

Mjesto održavanja:

  • Pravni fakultet Univerziteta u Zenici, Fakultetska 1

Više informacija možete pronaći ovdje.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na: 051/224-520.

AKADEMIJA 2017-Poziv ZENICA

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments