TI BiH Akademija političkog osnaživanja žena

13 sep
Rok prijave 18.09.2016

Transparency International Bosne i Hercegovine (TIBiH) organizuje TI BiH Akademiju političkog osnaživanja žena (TI BIH Akademija).

U sklopu dvodnevnih predavanja i vježbi, polaznice će se moći upoznati sa temama:
1. Učešće žena u politici (Tanja Topić, predavačica)
2. Uloga integriteta i transparentnosti u politici (Srđan Blagovčanin, predavač)
3. Liderstvo i politika (Edita Miftari, predavačica)

MJESTO: OKC Abrašević Mostar
DATUM: 22-23.09.2016.
Prijave poslati najkasnije do 18.09.2016.

TI BiH Akademija će se pored Mostara, održati u Sarajevu (13. i 14. oktobra 2016.), Tuzli (27. i 28. oktobra 2016.) i u Banjaluci (3. i 4. novembra 2016.), a sve polaznice okupiće se još jednom na završnoj radionici u Banjaluci.
Osnovni cilj TI BIH Akademije je približiti polaznicama teme političkog osnaživanja žena i to:
• uvidom u najnovija teorijska dostignuća i prikazivanjem praktičnih iskustava, čime će se podići svijest i unaprijediti znanje polaznica akademije na izabrane teme,
• i motivisanjem polaznica da budu društveno angažovane, te da u praksi primjenjuju stečena znanja i razvijene analitičke sposobnosti.
Od izabranih polaznica se očekuju da budu posvećene temama, da aktivno učestvuju u diskusijama i da napišu esej koji se odnosi na jednu od obrađivanih tema. Najbolji eseji biće objavljeni u posebno pripremljenoj publikaciji.
Uslovi učešća:
– Polaznice moraju biti izuzetno motivisane za sticanje znanja o temama koje se odnose na političko osnaživanje žena, i ne moraju biti nužno studentice društveno-ekonomskih nauka;
– Polaznice mogu biti srednjoškolke završnih godina i studentice u dobi od 18 do 28 godina;
– Od polaznica se očekuje da budu posvećene, da aktivno učeštvuju u diskusijama i radu, te da pročitaju preporučenu literaturu prije početka TI BIH Akademije;
– Sve polazinice su obavezne napisati završni esej na jednu od izabranih tema po dogovoru sa predavačima, a najbolji radovi će po izboru TIBiH biti objavljeni u posebno pripremljenoj publikaciji;
– Prednost u izboru polaznica imaće studentice i srednjoškolke koje dolaze iz marginalizovanih grupa.

Metodologija i način rada:
TI BIH Akademija će zasnivati svoj rad na stručnim predavanjima i diskusijama koje će moderirati predavači radi što aktivnijeg učešća polaznica u samom radu. TI BIH Akademija će biti organizovana kroz intenzivni dvodnevni kurs. Sve polaznice će dobiti literaturu koju će biti obavezne unaprijed pročitati, a u svakom gradu je predviđeno učešće 20 polaznica.

Troškovi učešća:
Učešće za odabrane polaznice TI BIH Akademije je besplatno, i to u potpunosti pokriva Transparency International BiH uz podršku Kanadskog fonda za lokalne inicijative. Transparency International BiH ne pokriva eventualne troškove smještaja, kao ni troškove puta polaznica.
Način prijavljivanja:

Prijave u vidu kratke biografije i motivacionog pisma slati na adresu [email protected] najkasnije do 18.09.2016. godine za TI BIH Akademiju koja će održati u Mostaru 22.09. i 23.09.2016.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati na: 051/224-520. Kontakt osobe su Milena Mastalo i Marko Vujić.

Poziv možete preuzeti ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin