Takmičenje za izbor najboljih gif animacija na temu „EVROPSKE INTEGRACIJE ZA MLADE“

20 apr
Rok prijave 24.04.2017

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Direkcija) u okviru aktivnosti usmjerenih obilježavanju Dana Evrope BiH, te povodom obilježavanja 60 godina od potpisivanja Rimskih ugovora, objavljuje javni poziv za izbor najboljih GIF animacija od kojih će prvoplasirani rad po izboru Facebook glasača biti nagrađen prigodnom nagradom.

Pozivamo Vas da u svojim GIF animacijama na kreativan način prikažete ulogu i viziju mladih u procesu europskih integracija.

Šta europske integracije i uspjeh na integracionom putu donose vama, mladima?!

Koristi su višestruke:

pristup školovanju na bilo kom europskom univerzitetu; priznavanje diploma u svim državama članicama, putovanje kroz Europu bez granica (čitaj: viza), pravo na zaposljenje, pristup  fondovima za naučni i istraživački rad, brojne studentske, radne, edukativne i volonterske razmjene.

Pozivamo Vas da u svojim GIF animacijama na kreativan način prikažete ulogu i viziju mladih u procesu europskih integracija. Žiri Direkcije će od pristiglih radova odabrati maksimalno 10 najboljih i objaviti ih na internet i Facebook stranici Direkcije. Nakon objave radova na Facebook stranici Direkcije započeti će glasanje za izbor najbolje GIF animacije po izboru Facebook glasača.

Javni poziv otvoren je od  24. marta do 24. aprila 2017. godine.

Glasanje će biti otvoreno od 26. aprila do 08. maja 2017. godine do 12 sati.

GIF animacija sa najviše „lajkova“ bit će proglašena prvoplasiranom po izboru Facebook glasača. Rezultati izbora će biti objavljeni 09. svibnja 2017. godine na internet stranici i društvenim nalozima Direkcije – Facebook i Twitter.

Informacije o kriterijima propozicije i izjave o autorskom djelu možete preuzeti ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin