Takmičenje u pisanju eseja za srednjoškolce: ‘’Azijski vijek, da ili ne?’’

9 jun
Rok prijave 24.06.2016

Azijsko-BiH asocijacija za saradnju, razumijevanje i napredak (Asian Bosnian-Herzegovinian Association for Cooperation, Understanding and Sophistication ili ABACUS), uz pomoć Američkog savjeta za međunarodno obrazovanje (American Councils for International Education BiH) organizuje takmičenje u pisanju eseja za učenike srednjih škola. Najbolja 3 eseja će biti objavljenja od strane ABACUS-a, kao i na moderndiplomacy.eu  (prestižnom sajtu koji je čitan u Americi a fokusira se na geopolitiku, diplomatiju i sigurnost), kao i na drugim partnerskim sajtovima.

Ovo je odlična prilika za sve učenike koji žele da se njihovo mišljenje čuje, kao i da njihov rad objave uticajne, međunarodne publikacije.

Učenici bi trebali da diskutuju o svom stavu i podrže ga argumentima, da li smatraju da je ovaj vijek ‘’azijski vijek ili ne’’. Učenicima je dopušteno da ovoj temi pristupe iz različitih uglova, što znači da o ‘’azijskom vijeku’’ mogu raspravljati kroz kulturu, politiku, sigurnost, ekonomski razvoj itd. ili iz svih navedenih uglova.

Sva mišljenja i stavovi moraju biti podržani činjenicama, dok za sve činjenice koje se koriste mora biti naveden i izvor, odnosno gdje su dobili tu informaciju, dakle reference i bibliografija na kraju su obavezni. Esej mora biti između minimum 1000 i maximum 1300 riječi. Pri slanju eseja, stavite svoje puno, ime škole i ime grada u kom živite.

Najbolja tri eseja će biti izabrana od strane međunarodne, nezavisne komisije koja se sastoji od profesora engleskog jezika, akademika međunarodnih  odnosa i fakultetskih profesora.

ROK: Petak, 24. juni, 2016

Pitanja i eseje pošaljite predstavnici Američkog savjeta u Banjaluci, Leli Draganić, na: [email protected].

PRAVILA:

– Kada šaljete esej, u nazivu mejla stavite ime eseja, dakle ‘’Asian Century, Yes or No?’’    i  vaše puno ime. Primjer: Asian Century, Yes or No?- Jovana Jovanović
– Eseji moraju biti u potpunosti na engleskom;
-Svi radovi moraju biti između 1000 i 1300 riječi;
-Takmičenje je otvoreno za sve srednjoškolce, nebitno od njihove škole, godina ili razreda;
-Obavezno stavite vaše ime, mjesto boravka i ime škole;
-Svi argumenti ili mišljenja moraju biti podržani činjenicama i izvorima, odnosno referencama;
-Na kraju rada izlistajte sve reference, odnosno napravite bibliografiju;

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin