Takmičenje u kreiranju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija

15 okt

Hackathon – Zajedno postižemo više je takmičenje u kreiranju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija, koje će se održati od 6-8. novembra 2015. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Zajedničko za sve hackathone je nevjerovatna energija, upornost, inspiracija i kreativnost učesnika koji za jako kratko vrijeme kreiraju aplikacije upotrebljive krajnjim korisnicima, a specifično za naš hackathon je da će učestvovati mješoviti timovi iz različitih disciplina.

Hackathon – Zajedno postižemo više organizuju Američka ambasada u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Sarajevo i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo, a namjenjen je mladim ljudima od 18-24 godine iz čitave Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekat okuplja na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova, koji će tokom intenzivnog rada od 6-8. novembra kreirati društveno korisnu mobilnu ili web aplikaciju iz sljedećih oblasti:
– Ljudska prava/Prava osoba sa poteškoćama
– Edukacija (uključujući edukaciju za ljude sa posebnim potrebama)
– Okoliš/zelene tehnologije
– Angažman mladih u zajednici
– Upravljanje vanrednim situacijama/Pripravnost u izvanrednim situacijama
– Poboljšanje zajednica (borba protiv korupcije, efikasnija uprava, dostupnost socijalnih službi)

Pored takmičenja, 60 učesnika/ca koji će biti raspoređeni u 12 timova, će biti u prilici da prisustvuju različitim predavanjima o razvoju softvera te načinima razvoja aplikacija, a istovremeno biti u prilici da se druže i razmjenjuju iskustva sa kolegama i stručnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pravo prijave na Hackathon – Zajedno postižemo više imaju mladi od 18 do 24 godine koji nisu stalno zaposleni te žive na području Bosne i Hercegovine. Trodnevni događaj će završiti predstavljanjem dvanaest projekata pred stručnim žirijem. Aplikacije će biti ocijenjene na osnovu njihove autentičnosti, kreativnost, korisnosti i uticaja, a najbolji timovi će biti nagrađeni vrijednim nagradama i prilikama za internship/mentorship koje su obezbijedili donatori.

Aplikaciju i dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin