Takmičenje Danube Art Master 2018-“Aktiviraj se za zdraviji Dunav”!

1 jul
Rok prijave 25.07.2018

Povodom međunarodnog “Dana Dunava”, 29. juna 2018, “Ekotim” poziva učenike koji žive u slivu rijeke Dunav, da uzmu učešće u ovom takmičenju, koje se ove godine odvija pod sloganom: “Aktiviraj se za zdraviji Dunav”!  Napravi izlet do rijeke koja pripada dunavskom slivu, inspirisan onim što vidiš, napravi umjetničko djelo ili video na ovu temu i pošalji na naše adrese, i imaš šansu da osvojiš tablet Smartpad HX 10HD. Najbolji rad iz Bosne i Hercegovine predstavljaće našu zemlju na međunarodnom takmičenju, i takmičiće se sa radovima iz ostalih zemalja  za međunarodnu titulu. Učenici iz Bosne i Hercegovine pobjedili su na ovom takmičenju 2015.god. i 2017.god.

 

Zajednički organizirano od strane GWP CEE (Global Water Partnership Central and Eastern Europe) i Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav( ICPDR), ovo takmičenje poziva učenike da pažljivije pogledaju svoje rijeke i inspirisani time predstave šta okoliš, a posebno rijeke  znače  njima,  kroz umjetnički izraz.
Svaki učenik čija se škola, organizacija, dnevni centar, produženi boravak, udruženje za djecu, nalazi u Dunavskom bazenu, pozvan je da sam ili sa svojim kolegama napravi umjetnički rad koji na najbolji način prikazuje doživljaj rijeke, i na taj način sudjeluje u Danube Art Master takmičenju, koje je ujedinilo hiljade djece iz cijelog sliva rijeke Dunava od 2004.

Detalji takmičenja

Učesnici trebaju imati između 6 i 18 godina, iz zemalja koje pripadaju Dunavskom slivu (Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Bugarska, Moldavija i Ukrajina). Takmičenje će se sastojati iz 2 dijela: nacionalnog i međunarodnog. Nakon što bude izabran na nacionalnom/državnom nivou, državni pobjednik(ci) će svojim radom predstavljati svoju zemlju i takmičiti se na međunarodnom nivou.
Rok za dostavu radova je 25. Juli  2018.godine. 
Takmičenje se odvija u dvije kategorije: umjetničko djelo i video, i treba da prikaže ovogodišnju temu: ”Aktiviraj se za zdraviji Dunav”!  

Kako učestvovati
Umjetničko djelo:
Sve što trebate za učešće u ovom takmičenju je kretivnost i inspiracija. Za učešće u ovom takmičenju, organizirajte izlet na rijeku koja pripada Dunavskom slivu. Ideja je da učenici budu inspirisani onim što vide na rijeci i njenim obalama i da koristeći materijale koje nađu na obalama rijeke naprave trodimenzionalno umjetničko djelo na obalama rijeke. To znači da u obzir dolaze razne skulpture, slike, mozaici ili kolaži, napravljeni od materijala kao što su kamen, naplavljeno drvo, bilje, blato ili čak smeće.
Nakon što napravite umjetničko djelo, potrebno je da ga fotografišete i pošaljete fotografiju na naše adrese. Minimalna veličina digitalne fotografije mora biti najmanje 150DPI.
Crteži i slike na papiru, zidu, pločniku/trotoaru ili pijesku ili nekoj sličnoj površini neće biti prihvaćeni.

Video:
Za učešće u kategoriji Video, potrebno je napraviti video u trajanju od 1 minute, koji treba da nosi snažnu poruku ovogodišnje teme takmičenja. Video može biti snimljen telefonom ili kamerom i ne može  biti duži od jedne minute. Animacije neće biti prihvaćene. Video se isto šalje na adresu organizatora.

Fotografije i/ili video  se trebaju poslati na adresu:
Udruženje za zaštitu i unapređenje okoliša, prirode i zdravlja
Ekotim, Grbavička 50, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
e-mail: [email protected]
[email protected] www.ekotim.net

Rok za dostavljanje radova za učešće na ovom takmičenju je 25. Juli  2018.godine.

Detaljan poziv sa propisanim pravilima za učešće možete pogledati ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa