Stvaraj! Piši i radi za Buku

13 nov
Rok prijave 25.11.2015

Stvaraj! Piši i radi za Buku, postani ravnopravan dio našeg tima, koji već petnaest godina proizvodi portal koji čitaš, magazin i televizijsku emisiju BUKA!

Misliš li da je problema mnogo..
…da se o njima ne govori dovoljno ?
…da se o problemima iz nekog razloga ne smije govoriti?
…da je kukavički biti neopredijeljen ?
…da je sramno živjeti bez stava ?
…da zalužuješ i zaslužujemo bolje ?
…da se hrabro i odvažno boriš za to bolje ?

Ako je najveći broj odgovora na postavljena pitanja pozitivan, izađi iz anonimnosti i bori se! Bori se kulturom, slobodom misli, vaspitanjem, duhom, razumom, uljudnošću, sposobnošću….

Stvaraj! Piši i radi za Buku, postani ravnopravan dio našeg tima, koji već dvanaest godina proizvodi portal koji čitaš, magazin i televizijsku emisiju BUKA!

Mladi ste, osjećate se tako, znate, umijete, smijete.
Budite onda akteri, nikako pasivni posmatrači!

Dođite da zajedno mijenjamo okruženje u kojem živimo i stvaramo društvo jednakih šansi!

Potrebna su nam dva saradnika/ce, koji bi radili sa nama u redakciji BUKE, sarađivali i pisali novinarske članke na temu društvene i političke stvarnosti u sredinama u kojima žive. Redakcija Buke je stacionirana u Banjaluci tako da prednost imaju kandidati koji mogu obavljati novinarsku djelatnost sa nama u redakciji na svakodnevnoj bazi.

Ako misliš da si osoba za ovaj posao, ako imaš iskustva ili ga želiš steći, javi nam se i pošalji svoju biografiju i razmišljanje (u formi teksta od tri novinarske kartice) zašto bi radio/la sa nama na email: [email protected] i [email protected]

Od potencijalnih kandidata uz prijavu i biografiju, očekujemo minimalno jedan novinarski članak, napisan korištenjem Zakona o slobodnom pristupu informacijama, jedan intervju, te jedan komentar na aktuelnu političku temu po slobodnom izboru. Bez ovih radova, smatraćamo prijavu nepotpunom i neće biti uzeta u razmatranje.

Podsjećamo da u BUKA poseban akcenat stavljamo na teme koje se tiču korupcije, zloupotrebe javnih funkcija i pronevjere javnog novca, na lokalnom, ali i na nacionalnom nivou, manipulaciju informacijama, te razne zloupotrebe politike i političkog djelovanja.

Uslovi: kompjuterska pismenost, poznavanje engleskog jezika, sposobnost samostalnog, kao i timskog rada, dobro snalaženje u stresnim situacijama, osjećaj odgovornosti i inicijative, dinamičan pristup i posvećenost poslu.

Prednost imaju kandidatkinje/kandidati sa novinarskim iskustvom i koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma.

Rok za prijavljivanje je otvoren do ispunjenja kapaciteta organizacije za planirani broj novih saradnika.

Centar za informativnu dekontaminaciju mladih Banja Luka 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin