Studijski programi i kursevi Diplomatske akademije Beč za 2016/2017.

18 nov

Austrijska ambasada u Sarajevu obavještava studente iz BiH da su u toku prijave na programe i kurseve Diplomatske akademije Beč za akademsku 2016/17. godinu.

Studentima su na raspolaganju 53 diplomska, 21 M.A.I.S, 10. E.T.I.A studijskih programa i ljetni kurs za njemački jezik, kulturu i civilizaciju Austrije.

Jednogodišnji diplomski studijski programi sa širokim interdisciplinarnim obrazovanjem u oblasti medjunarodnih odnosa namijenjeni su apsolventima na univerzitetima svih usmjerenja.

M.A.I.S. (Master of Advanced International Studies) namijenjen je kandidatima koji već raspolažu interdisciplinarnim akademskim obrazovanjem u oblasti medjunarodnih odnosa, dok je E.T.I.A. (Master in Environmental Tehnology & International Affairs) studijski program fokusiran na političku, privrednu i pravnu pozadinu, te naučno-tehničke aspekte medjunarodnih pitanja veznih za prirodnu okolinu.

Ljetni kurs za njemački jezik, kulturu i civilizaciju Austrije podrazumijeva intenzivnu nastavu njemačkog jezika za sve nivoe znanja jezika, sa ekskurzijama i radionicama o austrijskoj politici, istoriji i kulturi.

Za odabrane kandidate iz BiH na raspolaganju stoje posebne stipendije ADA-e (Austrian Development Agency). Za dodatne informacije o stipendijama studenti se mogu obratiti Diplomatskoj akademiji Beč.

Dodatne informacije možete pronaći na stranici https://www.da-vienna.ac.at/

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin