Studijska praksa u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine

23 jan

Osim studentima završnih godina prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama Bosni i Hercegovini, Centralna banka, u skladu sa svojim mogućnostima i raspoloživim kapacitetima, može omogućiti obavljanje prakse za studente postdiplomskog i doktorskog studija na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini koji se bave proučavanjem tema iz oblasti bankarstva i centralnog bankarstva.

Prijava za obavljanje studijske prakse se podnosi na propisanom obrascu prijave Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Nakon razmatranja prijave od strane menadžmenta Centralne banke Bosne i Hercegovine, student odnosno akademski istraživač se o statusu prijave obavještava na način da se u slučaju odobravanja obavljanjastudijske prakse studentu odnosno akademskom istraživaču dostavi odluka o obavljanju studijske prakse, odnosno u vidu obavještenja dostavljenog putem e-maila u slučaju da Centralna banka Bosne i Hercegovine nije u mogućnosti da obezbijedi obavljanje studijske prakse.

Za vrijeme obavljanja studijske prakse, studentu odnosno akademskom istraživaču se dodjeljuje službenik Centralne banke Bosne i Hercegovine koji će mu u tom periodu biti mentor.

Studentska praksa traje od pet do deset radnih dana i za vrijeme obavljanja studentske prakse Centralna banka Bosne i Hercegovine ne isplaćuje naknadu.

Više informacija i prijava ovdje. http://www.cbbh.ba/Content/Read/1116

(Visited 596 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments