Studentske stipendije Opštine Srebrenica za akademsku 2018/19. godinu

3 feb
Rok prijave 25.02.2019
Opština Srebrenica objavila je Javni poziv za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2018/19. godinu za redovne studente državnih fakulteta za koje je obezbijedila planiranih 60.000 KM.
U javnom pozivu se navodi da će se stipendije dodijeliti redovnim studentima I ciklusa studija sa prosjekom ocjena iznad devet, kao i brucošima koji su dobitnici diplome “Vuk Karadžić” za uspjeh u srednjoj školi, a na Javni poziv nemaju pravo aplicirati vanredni studenti, studenti koji studiraju na privatnim fakultetima, studenti koji su obnavljali godinu, studenti stariji od 26 godina i studenti koji su u statusu apsolventa.

Uslovi za dobijanje stipendije su da kandidati imaju status redovnog studenta na državnom fakultetu u BiH ili inostranstvu, da ima prebivalište na području Opštine Srebrenica i da nije nije korisnik stipendije po bilo kom drugom osnovu.

Za studente koji budu aplicirali na javni poziv, a studiraju van granica Bosne i Hercegovine (osim studenata koji studiraju u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji) obavezni su dostaviti ovjerene prevode dokumentacije koju izdaju fakulteti na kojima studiraju.

Prijave sa traženom dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Opština Srebrenica, Komisiji za dodjelu studentskih stipendija Opštine Srebrenica, ul. Srebreničkog odreda bb, sa naznakom: ,,JAVNI POZIV ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA 2018/2019.

Konkurs ostaje otvoren do 25. februara, a za više informacija pogledati Javni poziv opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/18. godini.
(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments