Studentske stipendije Opštine Glamoč za akademsku 2018/19. godinu

8 feb
Rok prijave 12.02.2019

Opština Glamoč objavila je konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu redovnim studentima koji imaju prebivalište na području Opštine Glamoč.

U aktuelnoj akademskoj godini Opština će dodijeliti 30 studentskih stipendija, a stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci u mjesečnim iznosima od po 100,00 KM.

Stipendije se dodjeljuju studentima iz socijalne kategorije i ostalim studentima, a pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti koji prvi put upisuju akademsku/školsku godinu uz uslove da imaju prebivalište na području Opštine Glamoč u posljednjih godinu dana, da studiraju na fakultetima u Bosni i Hercegovini ili izvan njih, da ne primaju stipendiju od drugog davaoca ill studentski kredit i da nisu stariji od 26 godina.

Iz Općine napominju da studenti prijave sa svim traženim dokumentima trebaju dostaviti lično ili poštom preporučeno, sa naznakom na adresu: Opština Glamoč, Nikole Bojinovića bb, 80230 Glamoč, sa naznakom „Prijava na kookurs za stipendije – ne otvarati”.

Konkurs ostaje otvoren do 12. februara, a za više detalja pogledati Konkurs opštine Glamoč za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2018/19. godinu.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments