Studentske stipendije Grada Mostara za akademsku 2018/19. godinu

21 nov
Rok prijave 24.11.2018

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić 9. novembra raspisao je konkurs za dodjelu četiri grupe stipendija za akademsku 2018/19. godinu redovnim studentima diplomskog i dodiplomskog studija.

Pravo prijave za dodjelu gradskih stipendija imaju redovni studenti dodiplomskog i diplomskog studija javnog univerziteta ili sveučilišta, uz uslove da imaju prebivalište na području Grada Mostara zadnje 3 (tri) godine, da nisu u statusu apsolventa, da ne koriste stipendije drugog davaoca, da ne ponavljaju godinu studija i da nisu stariji od 26 godina.

Stipendije se dodjeljuju kroz 10 (deset) mjesečnih rata, a iznos mjesečne stipendije je 200,00 (dvjesto) KM za studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju izvan Mostara, te 150,00 (stopedeset) KM za studente ostalih fakulteta i studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju u Mostaru.

Studenti se u aktuelnoj akademskoj godini mogu prijaviti za jednu od slijedeće četiri grupe: Stipendije za studente deficitarnih zanimanja, stipendije po osnovu rezultata u učenju, stipendije po osnovu porodičnog standarda i otežanih uslova života i stipendije za uspješne sportiste.

Iz Gradske Uprave napominju da se prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose isključivo na posebnom obrascu koji se može preuzeti u pisarnici Grada Mostara, u Ulici Adema Buća broj 17 ili sa web stranice Grada Mostara.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 24.11.2018 a za više detalja pogledajte na Javni Konkurs Grada Mostara za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments