„Studentska praksa na vodećoj info platformi za mlade“ Prezentacija novog ciklusa i dodjela certifikata

14 apr

MUNJA Inkubator društvenih inovacija u partnerstvu sa Fakultetom političkih nauka organizirao je četveromjesečnu obuku sa praktičnim radom za studente novinarstva u oblasti sistema informiranja mladih i on line medija.

Praksa je trajala od početka novembra 2016. godine do kraja marta 2017. godine. Kroz praksu 14 polaznika je uspješno prošlo program koji je bio vezan uz rad najveće info platforme Hoću.ba koja je samo u prošloj godini ponudila studentima i mladima 3.200 korisnih informacija, a posjetilo ju je 310.000 pojedinačnih posjetitelja.

Studenti su imali 34 sata edukacije, u prosjeku 120 sati praktičnog rada od administriranja portala www.hocu.ba, kreiranja informacija, kratkih videa, intervjua, vlastitih priča, do rada na društvenim mrežama (FB fan page, FB grupe, Instagram), pripreme elektronskog magazina, rada sa medijima, zatim rada sa timovima srednjoškolaca u oblasti informiranja mladih, uz angažman u organizaciji eventova za mlade, sudjelovanje na različitim skupovima i dr. Najbolji polaznici imali su i dodatne mogućnosti i nagrade kao što su učešće na međunarodnim treninzima u Litvi i Mađarskoj.

U narednom periodu MUNJA Inkubator i Hoću.ba platforma otvorit će novi ciklus programa Munja Obuka & Praksa (VI generacija).

U ponedjeljak 17.04. u 15:30h (FPN) polaznici V generacije dobit će svoje certifikate, predstaviti svoje iskustvo u Programu, te će prezentirati i novi ciklus programa za sve zainteresirane studente FPN-a, posebno odsjeka žurnalistike i komunikologije.

Svi zainteresirani studenti slobodno mogu prisustvovati ovom događaju.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin