Student Fair u Sarajevu

14 apr

ESN BiH kao jedna od vodećih interdisciplinarnih studentskih asocijacija u Europi, omogućava studentima individualno unapređenje, te poboljšanje kulturnog razumijevanja, a sve to po načelu „Studenti pomažu studentima“. Mi surađujemo sa fakultetima i ostalim visokoobrazovnim institucijama, u promociji programa razmjene studenata kako za one strane, tako i za studente iz Bosne i Hercegovine. Naša misija jeste obogatiti društvo kroz povećanje akademske mobilnosti i poticanje inovacija u visokom obrazovanju. ESN također daje podršku stranim studentima za vrijeme studiranja u našoj državi, te se bavi rješavanjem problema mladih ljudi širom BiH.

Erasmus Student Network BiH želi da predstavi projekt „Student fair“. Ovaj projekt podrazumijeva sajam nevladinih organizacija i studentskih organizacija. Student fair želi da postigne to da studenti na jednom mjestu dobiju informacije o NVO sektoru i o tome kako mogu da se uključe u razne organizacije i volontiranjem steknu nove vještine i znanja.

Sajam će se održati u subotu, 23.4.2016. u auli Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Planirano je da sajam traje od 10-17h.

Ovaj događaj je podržan od strane EU delegacije u Bosni i Hercegovini,Erasmus+ Ureda u BiH, te u saradnji sa Vijećem studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

FB EVENT

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin