Stipendije za studiranje u Veneciji 2019. godine

5 dec
Rok prijave 19.04.2019

Univerzitet Ca’ Foscari nudi stipendije studentima za studiranje u Veneciji. Ca’ Foscari se nalazi među najbolje rangiranih 200 Univerziteta na svijetu. Visoko obrazovanje bi trebalo da bude dostupno svima. Imajući to u vidu nude 100 stipendija koje pokrivaju troškove školarine i 90 stipendija u iznosu od 5.000€. Stipendije se dodeljuju na osnovu uspjeha u dosadašnjem školovanju (merit based) kao i na osnovu finansijskih mogućnosti (income based).

Univerzitet školuje preko 23.000 studenata u okviru sljedećih oblasti: ekonomija i menadžment, jezici (rangiran u prvih 150 univerziteta u ovoj oblasti), društvene i humanističke nauke, nauka i tehnologija, studije kulture, internacionalne studije, javno upravljanje, zaštita i upravljanje kulturnim dobrima.

Univerzitet Ca’ Foscari kroz mnogobrojne programe stažiranja i saradnje omogućava studentima iskustvo rada sa vodećim firmama regiona Veneto kao i stažiranje u inostranstvu. Veliki broj Double degree i Joint degree programa vam omogućava da studije upotpunite internacionalnim iskustvom na nekoj od preko 600 renomiranih akademskih institucija sa kojima Ca’ Foscari sarađuje.

Početak studija i apliciranje

Početak studija: Septembar 2019.

 

Prijavljivanje: od 5. novembra 2018. do 19. aprila 2019.

Predstavnik Univerziteta za Srbiju, Crnu Goru i BiH je prof. Ivan Mangov. Da biste pokrenuli aplikaciju i dobili informacije o uslovima za upis i rokovima za master studije pišite na adresu: [email protected]

 

Nastava se odvija na engleskom i italijanskom jeziku u zavisnosti od odabranog programa.

Za više informacija posjetite link

(Visited 799 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments