Stipendije za studij u Mađarskoj

29 jan

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine obavještava da je objavljen poziv za podnošenje prijava za dodjelu oko 3000 stipendija Stipendium Hungaricum za gostujuće studente iz više od četrdeset zemalja svijeta za I, II i III ciklus studija u akademskoj 2016/17. godini, uz mogućnost prijave i za jednogodišnje pripreme ili specijalističke kurseve.

Proces prijavljivanja vrši se isključivo online i rok za prijavu je 1.3.2016. godine. Za studente iz Bosne i Hercegovine dostupne su isključivo prijave na full-time studijski program. Stipendija pokriva troškove školarine i mjesečni džeparac od € 130 za bachelor i master programe, a € 325 za doktorski studij. Stipendija također uključuje osiguran smještaj u domu ili HUF 30 000 za troškove smještaja kao i zdravstveno osiguranje.

Za slušanje predmeta iz engleskog kandidati moraju imati potvrdu o znanju jezika koje zahtjeva gostujuća institucija, a za slušanje nastave na mađarskom kandidati će završiti kurs mađarskog jezika prije početka studija.

Za više informacija i potrebnim dokumentima posjetite stranicu ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin