Stipendije za međunarodne istraživače u Njemačkoj za 2017.

24 sep

Fondacija Volkswagen poziva sve studente da se prijave za stipendiju koja se dodjeljuje međunarodnim mladim istraživačima, nezavisno od polja akademskog interesovanja i istraživanja.

Pravo na prijavu imaju svi kandidati koji se mogu identifikovati sa ciljem ove fondacije, a koji se nalaze u početnoj fazi svojih istraživanja. Pored navedenog, studenti koji žele da se prijave moraju ispunjavati sljedeće kriterijume: period od sticanja PhD diplome ne smije biti duži od pet godina, stipendija mora biti integrisana na univerzitetu ili nekom istraživačkom centru u Njemačkoj, a kandidat mora biti u drugom akademskom okruženju najkasnije do početka stipendije.

Prijave se vrše elektronskim putem. Akademske ustanove na kojima mladi istraživači namjeravaju da sprovode svoja istraživanja nisu ograničene po pitanju oblasti proučavanja. Godišnje će biti dodijeljeno od 10 do 15 stipendija. Početni period finansiranja je pet godina i pokriva troškove smještaja, sredstava za istraživanje (računari, infrastuktura, asistenti i sl.) na nekom od univerziteta, dok njihovi ekstramuralni istraživački centri učestvuju sa 50 % sredstava potrebnih za troškove projekta.

Krajnji rok za prijave je 12. oktobar 2017. godine.

Za više informacija, posjetite: https://www.volkswagenstiftung.de/nc/en/funding/our-funding-portfolio-at-a-glance/freigeist-fellowships.html?fref=gc&dti=1280986168594259

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin