Stipendije za master i doktorske studije u Australiji

16 dec
Rok prijave 31.01.2018

Univerzitet u Adelaideu, u okviru australijskog programa stipendiranja inostranih studenata (ASI), objavljuje konkurs za dodjelu stipendija za master i doktorske studije svim inostranim studentima.

ASI dodjeljuje ograničen broj stipendija koje pokrivaju troškove školarine za dvogodišnji master i trogodišnji doktorski program studija, kao i troškove izdržavanja tokom trajanja istih. Univerzitet sadrži pet fakultetskih jedinica, a od dalje navedenih, studenti mogu izabrati one koje odgovaraju njihovim akademskim aspiracijama: Fakultet umjetnosti, Fakultet tehničkih nauka, Fakultet zdravstvenih i medicinskih nauka, Fakultet za profesije i Prirodno-matematički fakultet.

Pravo na prijavu imaju studenti iz svih zemalja, izuzev studenata koji potiču iz Australije i Novog Zelanda. Kandidati se moraju upisati na Univerzitet kao međunarodni studenti i zadržati taj status tokom trajanja studija. Da bi se prijavio, kandidat mora poslati zvaničnu prijavu za stipendiju i prijem na Univerzitet putem zvaničnog sistema za prijave te ustanove. Preporuka Univerziteta je da svaki kandidat dostavi svoju prijavu i potrebnu dokumentaciju mnogo prije naznačenog krajnjeg roka. Takođe, svaki kandidat mora imati diplomu ekvivalentnu australijskoj diplomi prvog reda (četvorogodišnje studije sa istraživačkim radom u posljednjoj godini), dok inostrani studenti moraju imati dokaze o naprednom znanju engleskog jezika.

Više o načinu prijave možete pronaći ovdje.

(Visited 1.190 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin