Stipendije za diplomske i postdiplomske studije u Kini

15 feb
Rok prijave 01.03.2019

S ciljem promocije razvoja ljudskih resursa i izgradnje kapaciteta zemalja u razvoju, te podsticanja međunarodne razmjene u poljima obrazovanja, kulture, komunikacija, nauke i tehnologije, i unapređenja prijateljstva među ljudima, u saradnji UNESCO i Vlade Narodne Republike Kine je otvoren poziv za program stipendiranja diplomskih i postdiplomskih studija za akademsku 2019-2020. godinu.

Stipendije u trajanju od jedne godine se nude na određenom broju kineskih univerziteta. Informacije o ponuđenim oblastima studiranja se mogu naći na web stranici China Scholarship Council (CSC).

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće kriterije:

  • da su državljani Bosne i Hercegovine;
  • da su mlađi od 45 godina i imaju najmanje završene dvije godine osnovnih studija (za generalni program), odnosno da su mlađi od 50 godina i da imaju najmanje završene master studije ili da imaju minimalno zvanje vanrednog profesora (za senior program);
  • da odlično znaju engleski jezik;
  • da su dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Aplikacioni obrazac je potrebno popuniti putem onlajn aplikacije na web stranici.

Nakon popunjavanja online aplikacije, aplikacioni obrazac i definisane prateće dokumente je potrebno dostaviti u štampanoj i elektronskoj formi (na CD-u) Državnoj komisiji BiH za UNESCO najkasnije do 1. marta 2019. godine na adresu:

Ministarstvo civilnih poslova BiH, Državna komisija BiH za UNESCO, Trg BiH 1, 71 000 Sarajevo, sa naznakom: Prijava za UNESCO – Great Wall of China stipendije za 2019-2020. godinu.

 

(Visited 164 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments