Stipendije Wolfson fondacije na odsjeku za društvene nauke

27 nov

Wolfson fondacija sa sjedištem u Londonu poziva zainteresovane kandidate da se prijave za dobijanje stipendije na njihovom postdiplomskom programu. Jedan od ciljeva ovog programa je da podrži uspješne studente ali i da doprinese povećanju važnosti društvenih nauka i istraživačkog rada u toj oblasti.


Stipendije se dodjeljuju u tri oblasti koje su usko povezane sa interesovanjima Fondacije: istorija, književnost i jezici. Wolfson stipendije se dodjeljuju izvanrednim studentima koji su pokazali potencijal za unaprijeđenje ovih oblasti kao i sposobnost da u budućnosti postanu akademski lideri. Oni će biti nagrađeni isključivo studentima koji žele da imaju sjajnu akademsku karijeru. Stipendisti moraju biti nominovani od svog matičnog univerziteta za dobijanje ove stipendije i sva neophodna dokumenta za prijavu moraju biti adresirana na određeni univerzitet za koji student aplicira.
U ponudi su devet univerziteta: University College London, University of Cambridge, University of Edinburgh, University of Oxford, University of Sheffield, University of Southampton, University of Warwick, University of York, School of Oriental and African Studies. Svaki od navedenih univerziteta nudi tri Wolfson stipendije i to za neku od ponuđene tri oblasti. Pojedinici moraju poslati prijavu direktno željenom univerzitetu a ne Fondaciji.
Svake godine Wolfson fondacija dodijeli 27 stipendija na devet različitih univerziteta u Velikoj Britaniji. Stipendije vrijede oko 27 000 funti i dodjeljuju se na tri godine. Ona će pokriti sve troškove kao i povezana istraživanja i treninge. Stipendija takođe pokriva troškove događaja vezanih za program koje Fondacija organizuje.
Uslovi za prijavu za ovu stipendijsku priliku uključuju posjedovanje izvanrednih akademskih postignuća, diploma o završenim osnovnim ili master studijama priznatog univerziteta. Stipendije se dodjeljuju isključivo za doktorske studije u periodu od tri godine.
Konkurs za ovu priliku je uvijek otvoren.
Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments