Stipendije Vlade Republike Indonezije za tromjesečni program u 2018. godini

24 dec
Rok prijave 30.12.2017

Vlada Republike Indonezije dodjeljuje stipendije za tromjesečni program “Colour of Beautiful Indonesia“, koji će se u periodu od 17.03. do 24.06.2018. godine održavati u različitim umjetničkim centrima u šest provincija Indonezije.

Stipendija se odnosi na non-degree program (mobilnost) u trajanju od tri mjeseca. Stipendisti će studirati indonezijsku umjetnost i kulturu na više područja Indonezije (Istočna Java, Bali, Zapadna Sumatra, Južni Sulawesi, Istočni Kalimantan i Yogyakarta), kroz ekskurzijske posjete historijskim mjestima i turističkim atrakcijama te uključenjem u razne kulturne promocijske aktivnosti u navedenim regijama.

Vlada Republike Indonezije pokriva sve troškove stipendija koji se odnose na školarinu, putne troškove, smještaj, obrazovanje, zdravstveno osiguranje i dozvolu za boravak. Troškovi se pokrivaju samo za boravak u toku trajanja programa.

Zainteresirani kantidati trebaju biti neoženjeni/neudati, starosne dobi između 21 i 27 godina, sa najmanje univerzitetskom diplomom, iskazanim interesom i talentom za umjetnost i dobrim poznavanjem engleskog jezika.

Popunjen prijavni obrazac zajedno sa drugim traženim dokumentima (motivaciono pismo, tri fotografije (format pasoš), fotokopiju pasoša čija je validnost najmanje dvije godine, fotokopiju univerzitetske diplome, fotokopiju posljednjeg uvjerenja o zdravstvenom stanju, pismo preporuke i potpisana izjava) potrebno je dostaviti najkasnije do 30.12.2017. godine, u Ambasadu Republike Indonezije u Sarajevu (Splitska 9, 71000 Sarajevo, BiH).

Više informacija možete pronaći ovdje.

Stipendije.ba

(Visited 361 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Comments

Autor Emir Kustura