Stipendije Ministarstva za boračka pitanja ZE-DO kantona za studijsku 2015/16. godinu

17 nov
Rok prijave 23.11.2015

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima – braniocima i članovima njihovih porodica za studijsku 2015/16. godinu.

“Pravo učešća na konkursu imaju dobitnici ratnih priznanja ili odlikovanja, ratni vojni invalidi, članovi porodice šehida, poginulih, umrlih i nestalih branilaca i umrlih ratnih vojnih invalida, članovi uže porodice poginulih, umrlih ili nestalih dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja, djeca dobitnika ratnih priznanja ili odlikovanja – do navršene 30. godine života, djeca ratnih vojnih invalida – do navršene 30. godine života”, navodi se u konkursu.

Pravo na stipendije nemaju apsolventi, koji u tekućoj studijskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovno upisuju istu godinu studija, koji su na vanrednom studiju, i koji primaju kredit ili stipendiju drugog davaoca.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2015/16. godinu u 8 (osam) jednakih mjesečnih rata, a iznos mjesečne stipendije je 100,00 (sto) KM za prvu godinu studija, te 150,00 (stopedeset) KM za drugu i ostale godine studija.

Napomena: Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom kandidati dostavljaju nadležnim službama za branilačko-invalidsku zaštitu u općinama u kojima imaju prebivalište i u kojima mogu dobiti obrasce za prijavu i sve potrebne informacije o postupku izbora kandidata. Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 23. novembar 2015. godine.

Detaljnije (tekst konkursa) pogledati – Ovdje.

Stipendije.ba

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin