Stipendije Kompanije M:tel za studenete prvog ciklusa studija u BiH u ak. 2018/19. godini

11 nov
Rok prijave 05.12.2018

Kompanija Mtel objavila je konkurs za dodjelu 15 stipendija redovnim studentima treće i četvrte godine ili apsolventima prvog ciklusa studija u Bosni i Hercegovini, a ove godine 5 stipendija dodijelit će se studentima III godine studija i 10 stipendija studentima IV godine studija i apsolventima.

Konkursom za dodjelu stipendija obuhvaćeni su studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi prvog ciklusa studija elektrotehničkih fakulteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Uslovi za dobijanje stipendije su da student ima prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine, da ne prima stipendiju iz drugih izvora finansiranja, da nije stariji do 26 godina, te da ima prosjek ocjena 8,00 i veći od 8,00.

Izabrani studenti će, poput svojih kolega iz prethodnih generacija, dobijati mjesečnu novčanu naknadu u iznosu od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija.

Iz kompanije m:tel istiću da će studentu, pored mjesečne stipendije od 300 KM, omogućiti i praksu u kompaniji u trajanju do mjesec dana i imenovati stručnjaka u kompaniji koji će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse.

Prijave se mogu dostaviti lično na protokol kompanije ili preporučenom poštom na adresu:
Mtel a.d. Banja Luka, ul. Vuka Karadžića broj 2, 78 000 Banja Luka, n/r predsjednika Komisije za izbor i rangiranje studenata za dodjelu stipendija, i sa naznakom NE OTVARATI.

Rok za podnošenje prijava je 05.12.2018. godine, a za više detalja možete pogledati Konkurs m:tel-a za dodjelu stipendija istaknutim studentima prvog ciklusa studija u BiH za ak. 2018/19. godinu.

(Visited 535 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments