Stipendije Jyväskylä Univerziteta za studente Univerziteta u Sarajevu

19 okt
Rok prijave 15.11.2015

Univerzitet Jyväskylä iz Finske je, na osnovu potpisanog Erasmus+ međuinstitucijskog sporazuma, objavio Konkurs za dodjelu stipendija studentima Univerziteta u Sarajevu, na koji se mogu prijaviti studenti prvog i trećeg ciklusa iz svih oblasti studija.

“Studentima prvog ciklusa studija omogućen je boravak na Univerzitetu Jyväskylä u trajanju od 24 mjeseca, a studentima trećeg ciklusa studija u trajanju od osam mjeseci. Za studente prvog ciklusa studija na raspolaganju je šest stipendija, a za studente trećeg ciklusa studija dvije stipendije. Iznos stipendije je 850 eura mjesečno, a putni troškovi su pokriveni u okviru Erasmus+ programa”, saopćeno je iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.

Potrebna dokumentacija (na engleskom jeziku):

  1. kopija/scan pasoša,
  2. Learning Agreement,
  3. uvjerenje o položenim ispitima,
  4. dokument koji potvrđuje poznavanje engleskog (minimum B1-B2),
  5. motivacijsko pismo i
  6. CV (Europass format).

Krajnji rok za dostavu aplikacija je 15. novembar 2015. godine.

Prijavna dokumentacija se u PDF-formatu šalje Službi za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu na adresu [email protected]. Nakon toga će Služba za međunarodnu saradnju nominovati kandidate. Konačnu selekciju vrši Univerzitet Jyväskylä.

Nakon nominacije kandidati moraju ispuniti online aplikaciju dostupnu na sljedećem linku:
www.jyu.fi/en/study/apply/exchange/procedure. Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu stoji vam na raspolaganju putem e-maila[email protected] ili br. tel. 033/565-116.

Stipendije.ba

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin