Stipendije Heidelberg Univerziteta za studente i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu

21 okt
Rok prijave 15.11.2015

Univerzitet u Heidelbergu je, na osnovu potpisanog Erasmus+ međuinstitucijskog sporazuma, objavio Konkurs za dodjelu stipendija studentima/saradnicima Univerziteta u Sarajevu, na koji se mogu prijaviti studenti sva tri ciklusa studija, akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu iz svih oblasti studija.

“Studentima prvog i drugog ciklusa omogućen je boravak na Univerzitetu u Heidelbergu u trajanju od deset mjeseci, studentima trećeg ciklusa u trajanju od šest mjeseci, dok je za akademsko i administrativno osoblje predviđen boravak u trajanju od osam i 28 radnih dana”, saopćeno je iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.

Iznos stipendije za studente je 800 eura mjesečno, a za akademsko i administrativno osoblje 140 eura po danu. Putni troškovi su pokriveni u okviru Erasmus+ programa.

Na raspolaganju je jedna stipendija za prvi, jedna za drugi i jedna za treći ciklus studija kao i dvije stipendije za akademske/administrativne saradnike (jedna u trajanju od osam dana, a druga u trajanju od 28 dana).

Potrebna dokumentacija (na engleskom jeziku):

  1. kopija/scan pasoša,
  2. Learning Agreement (studenti) / Mobility plan (osoblje),
  3. uvjerenje o položenim ispitima (studenti),
  4. dokument koji potvrđuje poznavanje engleskog/njemačkog jezika (minimum B1-B2),
  5. motivacijsko pismo,
  6. CV (Europass format).

Krajnji rok za dostavu aplikacija je 15. novembar 2015. godine.

Prijavna dokumentacija se u PDF-formatu šalje Službi za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu na adresu [email protected]. Za sve dodatne informacije Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu vam stoji na raspolaganju putem e-maila[email protected] ili br. tel. +387 33 56 51 16.

Prilog 1: Staff mobility agreement

Prilog 2: Learning agreement

Stipendije.ba

(Visited 154 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin