Stipendija za studente iz oblasti inženjeringa

10 nov
Rok prijave 23.11.2016

“Scholarship for disadvantaged students” projekat je kojeg “Bosnia & Herzegovina Futures Foundation” u saradnji sa uvaženim Dr. Edhemom Ćustović, La Trobe University, realizira po prvi put u akademskoj 2016./2017.

Aplicirati mogu redovni studenti Bachelor studija iz bilo koje oblasti inženjeringa koji ne primaju nijednu drugu stipendiju.

Cilj projekta je stipendiranje studenata koji se obrazuju za inženjerska zanimanja na prostoru čitave Bosne i Hercegovine. Dobitnici stipendija moraju biti spremni na aktivan rad sa IEEE sekcijom BiH i La Trobe University Innovation & Entrepreneurship Foundry (LIEF Lab). Uz novčanu nagradu, dobitnici stipendija će imati priliku da rade sa iskusnim svjtskim inžinjerima/naučnicima uz koje će također imati priliku, ako se dokažu, da dobiju internacionalno radno iskustvo.

Visina stipendije je 1800 KM i isplaćivat će se u dvije rate po 900 KM. Prednost u dodjeli stipendije imaju studenti slabog materijalnog stanja, te studenti koji uz uspješno studiranje pokazuju visok nivo posvećenosti društvenom aktivizmu, volontiranju ili društveno korisnom angažmanu.

Rok prijave za stipendije: 23. novembar 2016.

Više informacija kao i prijavu možete pronaći na linku.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments