Stipendija za srednjoškolce! Test for YES in Sarajevo!

19 okt

Srednjoškolci, aplicirajte na YES program Američke ambasade, koji vam nudi punu stipendiju kako bi proveli godinu dana u SAD-u.

Testiranje, kao i sam program su BESPLATNI, te učenici koji budu odabrani da učestvuju primaju mjesečnu stipendiju i imaju plaćene sve troškove, uključujući naravno i zdravstveno osiguranje, američku vizu i povratnu avionsku kartu. Učenici žive u američkim porodicama i pohađaju američku srednju školu. Sva ministarstva obrazovanja u cijeloj BiH, kao i američka ambasada, upoznati su sa ovim programom, kao i sa Američkim savjetom, te podržavaju njegovo sprovođenje već osam godina za redom.
Američki savjet ne diskriminiše na bilo koji način, te YES program ohrabruje učenike sa invaliditetima da apliciraju i dođu na testiranje.

Svi učenici kojima nije potrebna dodatna pomoć kada je u pitanju svakodnevna briga, odnosno stalni nadzor, pomoć oko higijene, prehrane i dnevnog funkcionisanja, te nemaju nikakve kognitivne smetnje, mogu doći na testiranje i naše osoblje će im pomoći da pristupe testiranju.

Učenici sa invaliditetima samo moraju biti upisani u srednju školu u jesen 2016. godine i biti rođeni između 15. februara 1999. godine i 15. jula, 2002. godine.
Program je takođe namijenjen učenicima bez invaliditeta, ali oni moraju biti rođeni između 1.1.2000. i 15.7.2002. godine, te biti učenici 1. ili 2. razreda srednje škole.”

Testiranje će se održati u nekoliko gradova širom BiH. Testiranje u Sarajevu će biti održano 22. oktobara 2016 od 8:30 do 11:00 sati u Drugoj gimnaziji.

FB EVENT

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin