Stipendija Obama fondacije za inovatore

11 sep
Rok prijave 06.10.2017

Obama Foundation Fellowship poziva sve kandidate da se prijave za stipendiju koja se dodjeljuje u okviru programa podrške izuzetnim inovatorima širom svijeta. U sklopu programa, kandidati će imati priliku da svojim radom inspirišu talas građanskih inovacija kako bi aktivno doprinijeli svojoj zajednici.

Pravo na prijavu imaju učesnici svih nacionalnosti, koji na inovativan način rade na rješavanju važnih javnih problema, a to mogu biti novinari, umjetnici, pronalazači, preduzetnici i drugi. Kandidat koji ispunjava kriterijume za prijavu je punoljetan, kreativan, talentovan i inspirisan. Prijave se vrše elektronskim putem na: https://www.obama.org/fellowship/apply/.

Prilikom prijave, od učesnika će se tražiti da popune formular i objasne na koji će način dostupni resursi uticati na njihov rad. Dvogodišnja stipendija (koja nije boravišna) finansira praktične treninge, resurse i razvoj vještina liderstva za 20 učesnika. Kandidati će takođe učestvovati na četiri višednevna skupa u okviru kojih će međusobno sarađivati, povezivati se sa potencijalnim partnerima i zajedno ostvarivati napredak u radu. Tokom čitavog programa, svaki učesnik će se baviti personalizovanim planom za učvršćivanje resursa Fellowship-a.

Krajnji rok za prijave je 6. oktobar.

Za više informacija, posjetite: https://www.obama.org/fellowship/?fref=gc&dti=1280986168594259

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments