StES 2016: Deveta naučno-stručna konferencija “Studenti u susret nauci” u Banjoj Luci

27 jul

Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci deveti put organizuje naučno-stručnu konferenciju “Studenti u susret nauci” – StES 2016.

 StES je interdisciplinarna konferencija međunarodnog karaktera sa eminentnim naučnim radnicima i nastavnicima, te učesnicima iz svih krajeva svijeta. Konferencija će se održati od 23. do 25. novembra 2016. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci.

– Skoro decenija u životu jedne naučne konferencije predstavlja značajnu vremensku odrednicu. Nakon što smo se u proteklih osam godina iz ugla nauke i struke bavili različitim temama i razmjenjivali mnogobrojne ideje, te sklapali prijateljstva, došlo je vrijeme da po deveti put zajedno krenemo u susret nauci, navode organizatori.

Primarno, nauka i istraživanje su dostignuća ljudskog uma, dostignuća uloženog rada i vremena koja razvijaju naše društvo i nas kao pojedinca. Iz tog razloga devetu godinu zaredom dajemo nauci i obrazovanju na značaju, promovišemo naučno – istraživački duh akademske zajednice, podstičemo studente na naučno – istraživački rad i budimo radoznalost kod mladih ljudi.

Devetu godinu zaredom okupljamo studente iz regiona i svijeta na jednom mjestu, razmjenjujemo mišljenja i ideje, te dolazimo do novih saznanja. StES je naučno – stručna konferencija sa međunarodnim učešćem u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Banjoj Luci, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete Republike Srpske i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, navode organizatori.

Interdisciplinaran karakter konferencije omogućuje studentima različitih afiniteta da se istaknu i promovišu, te prezentuju svoja naučno – stručna dostignuća, ali i dobiju uvid u naučna dostignuća studenta drugih univerziteta.

Pravo učešća imaju studenti I, II i III ciklusa studija. U prethodnih osam godina StES je okupio studente iz svih dijelova svijeta, poput studenata iz SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Kine, Turske, Indije, Španije, Slovenije, Francuske, Hrvatske, Srbije i dr. Ozbiljan naučno – istraživački rad prikazan je proteklih godina na StES-u.

Kroz konferenciju podsticani su mladi ljudi na naučno – istrživački rad, promovisan je zdrav akademski duh i kvalitetno provedeno vrijeme na Univerzitetu u Banjoj Luci i gradu na Vrbasu. Visokokvalitetan naučni i programski odbor ovogodišnje konferencije, sa eminentnim naučnim radnicima i nastavnicima Univerziteta u Banjoj Luci garancija su kvaliteta StES-a 2016.

Razmislite o radu koji biste prezentovali i upustite se u svijet nauke i istraživanja.

Krajnji rok za prijem sažetaka radova je 15. septembar 2016. godine. Rok do kojeg morate potvrditi Vaše učešće na skupu je 20. oktobar 2016. godine.

Sažetak rada (prijava) dostavlja se putem e-mail adrese: [email protected], upustvo za pisanje sažetka rada možete pronaći na internet stranici StES-a.

Više informacija o konferenciji, prijavi radova i pravilima učešća možete dobiti na internet stranici StES-a: www.stes.rs.ba ili putem e-mail adrese: [email protected]

“Nauka današnjice je tehnologija budućnosti” slogan je ovogodišnje konferencije StES 2016.

U prilogu preuzmite prvo pozivno pismo sa detaljnim informacijama.

Studomat.ba

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin