STBIH Mladi: Omladinski volonterski program “re:KREA(K)CIJA 6”

19 jul
Rok prijave 22.07.2019

STBIH YOUTH je sekcija mladih Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine koja okuplja mlade od 15 do 30 godina i radi na promociji Sindikata među mladima, te edukaciji mladih i budućih sindikalaca_ki kako bi unaprijedili_e znanja i vještine da postanu konkurentniji_e na tržištu rada. STBIH Youth djeluje u okviru 5 regija: Sjeverozapad, Centralna Bosna, Hercegovina, regija Tuzla i regija Sarajevo.

Cilj omladinskog volonterskog programa “re:KREA(K)CIJA 6” je uticanje na svijest mladih o društvenom aktivizmu u lokalnoj zajednici. Učesnici_e će kroz različite metode neformalnog obrazovanja steći znanja i vještine koje su im potrebne kako bi preuzeli stvari u svoje ruke i organizovali različite društveno – korisne aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Program će okupiti mlade ljude iz regije Sjeverozapad koji će na zajedničkom sastanku i edukaciji kreirati akcijski plan rješavanja nekih problema u lokalnim zajednicama, uz mentorsku pomoć trenerskog tima.

Poziv je otvoren za mlade od 15 do 30 godina:

  • već aktivne članove_ice STBIH-a i one koji žele to da postanu,
  • IZ REGIJE SJEVEROZAPAD*
  • koji su već aktivni i imaju volontersko iskustvo i one koji tek žele da ga steknu.

Aktivnosti:

  • 17.07 – 22.07.2019. Prijave na Omladinski volonterski program “re:KREA(K)CIJA 6”
  • 28.07 – 29.07.2019. Sastanak i edukacija u Bosanskoj Gradišci
  • 01.08 – 15.09.2019. Realizacija lokalnih volotnerskih aktivnosti u zajednicama
  • 16.09 – 30.09.2019. Evaluacija programa

Troškovi smještaja, prijevoza, hrane, osvježenja i materijala tokom sastanka su pokriveni od strane našeg donatora – Sindikata trgovine Norveške (Handel og Kontor i Norge). Učesnici_e NE plaćaju nikakvu vrstu participacije. Učesnicima_ama će putni troškovi biti isplaćeni tokom sastanka, a oni_e će biti obavezni_e poslati povratne karte poštom. Troškovi lokalnih volonterskih aktivnosti su djelimično ili u potpunosti pokriveni od strane organizatora.

Prijavi se najkasnije 22. jula do 23:59 časova, a o rezultatima selekcije ćemo te obavijestiti najkasnije u roku od 2 dana putem e-maila. Broj učesnika_ca je ograničen. Od učesnika_ca programa se očekuje dalji angažman u okviru STBIH Mladih.

* REGIJA SJEVEROZAPAD: Banja Luka, Prijedor, Bihać, Velika Kladuša, Cazin, Bužim, Bos.Krupa, Bos.Novi, Kostajnica, Bos.Dubica, Bos.Gradiška, Srbac, Prnjavor, Čelinac, Kotor Varoš, Laktaši, Kneževo, Mrkonjić Grad, Drvar, Bos.Grahovo, Bos.Petrovac, Sanski Most, Oštra Luka, Ribnik, Šipovo i Jezero.

Link za prijavu ovdje.

(Visited 159 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević