Start-up dan “Kreni” Bijeljina

12 maj

U petak, 19.5.2017. godine, u prostorijama Hotela Drina, Kneza Miloša 1, u Bijeljini, će se održati peti start-up dan “Kreni”, nakon izuzetno uspješnih “Kreni” start-up dana u Tešnju, Sarajevu, Zenici i Ljubuškom.


Start-up dan „Kreni” je jednodnevna aktivnost u koja će okupiti vodeće aktere iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja, ali također i preduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP Bosnia and Herzegovina). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 142 mjesne zajednice i 25 jedinica lokalne samouprave širom zemlje učestvovati će u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi širom zemlje.

Učesnici ovog projekta će imati priliku predstaviti svoje ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici. Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama. Nakon Bijeljine, start-up dan će se održati u Banja Luci.

Na ovim linkovima možete pogledati kako izgleda jedan start-up dan.
Tešanj: http://bit.ly/KreniTešanj
Sarajevo: http://bit.ly/KreniSarajevo
Zenica: http://bit.ly/KreniZenica
Ljubuški: http://bit.ly/KreniLjubuski

#Kreni #MjesneZajednice

(Visited 146 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments