SSRC nudi kratkoročni ljetni specijalistički staž u Njemačkoj

19 sep
Rok prijave 27.09.2017

Social Science Research Council (SSRC) u saradnji sa Global and Transregional Studies Platform sa Univerziteta Getingen, Njemačka nudi kratkoročni ljetnji specijalistički staž a održaće se u Njemačkoj u periodu od 15.04. – 15.07.2018. godine.

Poziv je otvoren za kandidate koji dolaze iz svih disciplina u umjetnosti, humanističkim i društvenim naukama. Istraživači će za period od tri mjeseca primati 2 500 eura mjesečno i dobiti jednu povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi za Getingen. Takođe, univerzitet će dati pomoć u vidu pružanja radnog prostora i pristupa univerzitetskim sredstvima. SSRC se nada da će ovaj program postati glavno mjesto za međunarodno umrežavanje trans-regionalnih istraživanja.

Global and Transregional Studies Platform istraživačke teme su:

 • Prenos znanja
  o zamršene konceptualne priče/ “riječi u pokretu” / teorija o putovanju: globalno širenje kocepata od 18. vijeka do danas
  o komparativne priče o kastama, rasi i “naslijeđenim nejednakostima”
  o nova mjesta za stvaranje znanja izvan akademije: širenje istraživačkih centara, digitalno znanje, stručnost civilnog društva, vojno znanje u cilju oblikovanja regionalnog i trans-regionalnog znanja
  o komparativna globalna istorija regionalnih studija
  o trans-regionalno širenje i oblikovanje znanja o politici
 • Trans-regionalni populizam
  o komparativni i trans-regionalni pogled na populizam
  o digitalni mediji i demokratska budućnost- mediji i populizam
 • Vjerske mreže
  Kandidati trebaju priložiti sljedeća dokumenta: popunjenu onlajn prijavu (koja se sastoji od ličnih podataka i detalja projekta), kratak CV, bibliografiju projekta, jedno pismo preporuke i tekst objašnjenja projekta. Svi kandidati će morati predati neophodna dokumenta kroz SSRC onlajn prijavni portal do 27.09.2017.

Rok za prijavljivanje je 27.09.2017. godine.

Detaljnije informacije mogu se naći ovdje.

(Visited 292 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments