SSRC nudi kratkoročni ljetni specijalistički staž u Njemačkoj

19 sep
Rok prijave 27.09.2017

Social Science Research Council (SSRC) u saradnji sa Global and Transregional Studies Platform sa Univerziteta Getingen, Njemačka nudi kratkoročni ljetnji specijalistički staž a održaće se u Njemačkoj u periodu od 15.04. – 15.07.2018. godine.

Poziv je otvoren za kandidate koji dolaze iz svih disciplina u umjetnosti, humanističkim i društvenim naukama. Istraživači će za period od tri mjeseca primati 2 500 eura mjesečno i dobiti jednu povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi za Getingen. Takođe, univerzitet će dati pomoć u vidu pružanja radnog prostora i pristupa univerzitetskim sredstvima. SSRC se nada da će ovaj program postati glavno mjesto za međunarodno umrežavanje trans-regionalnih istraživanja.

Global and Transregional Studies Platform istraživačke teme su:

 • Prenos znanja
  o zamršene konceptualne priče/ “riječi u pokretu” / teorija o putovanju: globalno širenje kocepata od 18. vijeka do danas
  o komparativne priče o kastama, rasi i “naslijeđenim nejednakostima”
  o nova mjesta za stvaranje znanja izvan akademije: širenje istraživačkih centara, digitalno znanje, stručnost civilnog društva, vojno znanje u cilju oblikovanja regionalnog i trans-regionalnog znanja
  o komparativna globalna istorija regionalnih studija
  o trans-regionalno širenje i oblikovanje znanja o politici
 • Trans-regionalni populizam
  o komparativni i trans-regionalni pogled na populizam
  o digitalni mediji i demokratska budućnost- mediji i populizam
 • Vjerske mreže
  Kandidati trebaju priložiti sljedeća dokumenta: popunjenu onlajn prijavu (koja se sastoji od ličnih podataka i detalja projekta), kratak CV, bibliografiju projekta, jedno pismo preporuke i tekst objašnjenja projekta. Svi kandidati će morati predati neophodna dokumenta kroz SSRC onlajn prijavni portal do 27.09.2017.

Rok za prijavljivanje je 27.09.2017. godine.

Detaljnije informacije mogu se naći ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments