Srbija: Trening za omladinske radnike za pružanje usluga LGBT+ populacije

19 nov
Rok prijave 30.11.2016

Pozivamo sve zainteresirane mlade osobe da se prijave za sudjelovanje na treningu koji ima za cilj sticanje/jačanje kompetencija i senzibiliteta omladinskih radnika (m/ž) za rad sa mladim osobama iz LGBT+ zajednice.

Datum: 7. – 15.12.2016. godine
Mjesto: Subotica (Srbija); hotel Galleria (http://galleria-center.com/).
Učesnici: 30 omladinskih radnika (m/ž) iz BiH, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i iz Crne Gore (po 6 iz svake države).
Troškovi: Organizator snosi putne troškove učesnika (ukoliko iznos nije veći od 180 Euro), kao i troškove boravka (smještaj i ishrana).

Metode rada: Interkativne prezentacije i iskustveno učenje, uključujući i Živu biblioteku.
Živa biblioteka je osmišljena isključivo kao projekat ravnopravnosti kojim se unaprjeđuje dijalog, propituju stereotipi i predrasude koje mogu kod bilo koga od nas utjecati na formiranje stavova/mišljenja, te koji potiče na toleranciju i razumijevanje.

Trening je jedna od aktivnosti u okviru projekta Jačanje kapaciteta omladinskih radnika za pružanje usluga LGBT mladim osobama, koji Asocijacija Duga (Šabac, Srbija) implementira sa partnerskim organizacijama Independent – Zenica (BiH), Bonsai (Hrvatska) , Suberziven Front (Makedonija) i Progres (Crna Gora).
Projekat je finansijski podržan sredstvima iz Erasmus+ programa.

Prijave:
Svi zainteresirani aplikanti iz Bosne i Hercegovine trebaju popunjen prijavni obrazac dostaviti mailom na [email protected] najkasnije do srijede, 30/11/2016. godine.
Aplikanti će biti obaviješteni o rezultatima odabira najkasnije do ponedjeljka, 5/12/2016. godine.

Prijavni obrazac

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments