Speak UP, Step UP!: Poziv na evropsku konferenciju u Berlinu

13 jul

Speak UP, Step UP! Europska konferencija koja će razmotriti praksu, utjecaj i buduću ulogu Erasmus + Youth in Action u promicanju demokratskih vrijednosti i stavova i aktivnog građanstva među mladima u Europi.

Cilj konferencije

Ojačati ulogu i učinak programa Erasmus + Youth in Action u promicanju aktivnog građanstva i zajedničkih europskih vrijednosti, uključujući pluralizam, nediskriminaciju, toleranciju, pravdu, solidarnost i jednakost, s obzirom na ciljeve programa Erasmus + Youth in Action i one izražene u Pariškoj deklaraciji.

Očekivani ishodi konferencije

Nadamo se da će konferencija biti prigoda za članove zajednice Erasmus + Youth in Action prakse diljem Europe kako bi ponovno razmotrili i potvrdili zajedničku viziju za političku i građansku svrhu programa, uzimajući u obzir najnovije informacije o stavovima i zabrinutosti mladih ljudi u Europi, te o stvarnoj praksi građanske izobrazbe koja se odvija u programu. Nadalje, očekuje se da će konferencija potaknuti europske procese koji se bave ovim pitanjima i potaknuti veću integraciju između rasprava koje se odvijaju u tim procesima.

Sudionici konferencije

Konferencija će dočekati do 100 sudionika iz cijele Europe. Ova konferencija je za vas, ako odgovara jednom ili više sljedećih profila:

– trenutno provodite ili ste prethodno provodili projekte Erasmus + Youth in Action (bilo koja akcija) koja nastoje odgovoriti na suvremene političke i društvene izazove s mladima;
– izravno surađujete s mladima u projektima ili upravljate projektima kroz koje imate opsežan kontakt s mladima;
– aktivno se koristite različitim pristupima za neformalno obrazovanje (na primjer, kritičnu pedagogiju, obrazovanje za demokratsko građanstvo, obrazovanje o europskom građanstvu, obrazovanje o ljudskim pravima, političko ili interkulturalno obrazovanje) u projektima Erasmus + Youth in Action;
– koristite (ili ste koristili) projekte Erasmus + Youth in Action kako biste razvili aktivno građanstvo mladih, političku pismenost i društvenu akciju;
– upravljate organizacijom, udrugom, institucijom ili mrežom koja aktivno promiče vrijednosti koje podupiru aktivno građanstvo mladih koristeći obrazovanje na političkom ili vrijednosnom tempu na europskom području mladih;

Svi sudionici trebali bi biti u mogućnosti podijeliti svoja specifična iskustva u vezi sa razvojem međunarodnog rada s mladima, i to putem programa Erasmus + /Youth in Action i / ili drugih europskih programa za mlade. Sudionici trebaju raditi na odgovornim pozicijamai u svojim organizacijama. Međutim, oni mogu biti profesionalci, volonteri, zaposlenici ili predstavnici njihovih organizacija.

Organizatori će pokušati sastaviti skupinu sudionika koji predstavljaju najširu moguću raznolikost perspektiva i iskustava iz cijelog europskog polja mladih, posebno programa Erasmus + / Youth in Action. Konferencija se održava od 16.-18. oktobra u Berlinu.

Više informacija možete pronaći ovdje, a poziv za konferenciju se nalazi ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments