SPARK Mostar: Prilika za startupe da kroz igru “Play, Learn and Earn” uče o poslovnom svijetu i vođenju firme

29 mar

I ptice na grani znaju da se najbolje uči kroz igru. Zato su u SPARKu odlučili gamificirati proces akceleracije njihovih startupa i za njih osmislili igru pod nazivom Play, Learn and Earn.

Igra je namijenjena startupima, ali i startup akceleratorima – članovi startupa na zabavan način uče o poslovnom svijetu, vode svoju firmu te se natječu s drugim startupima, dok startup akceleratori na jednostavan način prate napredak svih startupa.

Kroz igru, startupi dobivaju određenu količinu virtualnog novca kojeg troše na akceleraciju svog startupa. Svaka aktivnost koja ima vrijednost u stvarnom svijetu postoji i u igri (npr. najam prostora i opreme, mentorstvo, edukacija, startup konferencije i slično). Ukoliko startupi kvalitetno i na vrijeme izvršavaju svoje zadatke, bit će nagrađeni s bonus virtualnim novcem. U suprotnome, novac će im biti oduzet.

Igru je u obliku jednostavne web aplikacije izradilo pet programera i jedan dizajner, uz podršku SPARK r&d i startup odjela. Imali su i podršku kroz projekt Digital Cities, od strane British Council i HM Government, te dva startup akceleratora iz Ujedinjenog Kraljevstva – Supreme Factory i Acorn Aspirations. Trenutno je izrađen prototip, a testiranje će odraditi u SPARKu i Acorn Aspirations-u. Nakon toga idete u razvoj konačnog proizvoda koji će se temeljiti na kriptovalutama.

Želite vidjeti kako igra izgleda u stvarnosti? Pozivaju sve startupe, startup akceleratore i inkubatore, ali i sve one kojima igra zvuči zanimljivo da se prijave na event promocije startup igre Play, Learn and Earn i na licu mjesta pregledaju sve njene mogućnosti i karakteristike. Na događaju će nam se predstaviti i partneri projekta. Sve što trebate je ispuniti kratku formu i doći u SPARK, u petak 6.4.2018. u 16 sati!

#DigitalCities #SPARKstartup

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments