SMART Resursni centar: Prijava za radionicu – CV i motivaciono pismo

5 dec

Razlog zašto treba imati dobro napisan CV leži u tome što ćete, u najvećem broju slučajeva, imati veliku konkurenciju na konkursu za posao ili stipendiju, pa je svrha dobro napisane biografije i motivacionog pisma da vas izdvoji od drugih (brojnih) kandidata i da vas tako odvede stepenik više, odnosno na intervju za posao. Što se bolje predstavite i što više vaš CV odgovara potrebama i zahtevima poslodavca, veće su šanse da vas pozove na intervju.

SMART Resursni centar vas poziva za radionicu pisanja CV i motivacijskog pisma.

Mjesto održavanja: prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

Radionica je besplatna za sve zaintersovane.

Datum održavanje 16.12.2016.

Trajanje radionice 3 sata, od 15h do 18h.

Često se postavlja pitanje kako napisati dobru biografiju (CV) i na koji način se izdvojiti iz gomile poslanih aplikacija. Dobro napisan CV je korak naprijed u poslovnom svijetu, a veoma teško ga je napisati kada nemate radno iskustvo.

Proces vašeg predstavljanja budućem poslodavcu počinje onog momenta kada odlučite da se prijavite na određeni oglas za posao. Prvi korak koji ste napravili je upravo slanje CV-a. Od kvaliteta vašeg CV-a zavisi da li ćete proći prvi krug selekcije. Zbog toga CV treba da bude pažljivo napisan na lijep i struktuiran način. Osnovna svrha CV je predstavljanje vas i vaših kompetencija nekome ko ne zna ništa o vama.

Jedini dokument koji je dozvoljeno slati uz CV, a da to nije zatraženo, je upravo motivaciono pismo. Motivaciono pismo je individualni pečat koji dajete svom CV-ju. Glavna svrha motivacionog pisma je da stvori sliku o vama, i da odgovori na pitanje žašto ste baš vi odgovarajuća osoba za posao na koji aplicirate.

Imajte na umu da će vaš CV i motivaciono pismo biti među stotinama aplikacija koje poslodavac primi. Mi vam nudimo edukaciju na kojoj ćete dobiti konkretne upute kako napisati CV i motivaciono pismo i proći prvi krug selekcije.

Radionica je namijenjena učenicima završnog razreda srednje škole i studentima.

Prijaviti se možete na ovom linku.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin