Škola krivičnog prava – Jahorina 2017

14 avg

Udruženje studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu i Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu poziva sve studente iz regiona na prvu Školu krivičnog prava koja će se održati na Jahorini od 22.11.2017. do 26.11.2017. godine.

Sam cilj Škole krivičnog prava je edukacija budućih pravnika i stručno usavršavanje kroz teoretsko i praktično obrazovanje u okviru tri teme koje će se izučavati, a za koje smatramo da se o njima nedovoljno govori u okviru formalnog obrazovanja na fakultetima.

Teme koje će se obrađivati u okviru Škole su:

– prvi dan (23.11.2017.) – Maloljetničko prestupništvo

– drugi dan (24.11.2017.) – Krivična djela protiv života i tijela

– treći dan (25.11.2017.) – Korupcija

Predavači koji će prezentirati teoretski i praktični dio dolaze sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Advokatske komore Kantona Sarajevo, Projekat podrške pravosuđu BiH – USAID i mnogi drugi.

Za sve učesnike koji ostvare 70% prisustva na predavanjima obezbijeđeni su certifikati o učešću koje potpisuje Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Za više informacija konaktirajte nas putem e-maila: [email protected] ili putem zvanične facebook stranice.
LINK: www.facebook.com/skpjahorina2017

* Svi koji nisu studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, detaljne informacije mogu pronaći kod predsjednika (predstavnika) studentske Organizacije / Asocijacije / Udruženja / Zbora / Foruma. *

FB Event

(Visited 771 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments