Škola društvenog poduzetništva

24 mar

Društveno poduzetništvo se sve više nameće kao jedno od rješenja bitnih društvenih problema, pogotovo što društveni poduzetnici širom svijeta pokazuju ogromne kreativne napore da postignu promjene. Oni gledaju na svijet kakav bi mogao biti, a ne svijet kakav trenutno imamo.

Učesnici/ce ove škole će se upoznati s načinima na koji su društveni poduzetnici razvili kreativna poduzetnička rješenja kao odgovore na društvene probleme, te će dobiti svo potrebno znanje da pokrenu vlastite društveno-poduzetničke poduhvate.

Škola traje tri mjeseca i sastoji se od 18 teorijskih i praktičnih cjelina, koje će biti sastavljene od predavanja, radionica, diskusija, studijskih posjeta i projekcija. Svi polaznici škole će dobiti certifikat o završenom programu škole društvenog poduzetništva, a najbolje ideje će imati priliku da se putem Innovation Laba pretvore u poslovne planove, koji će se natjecat za novčanu nagradu.

Aktivnosti škole će se održavati u američkom kutku u Mostaru i OKC Abrašević.

Učešće u školi društvenog poduzetništva je besplatno. Za svoje mjesto u školi se možete prijaviti možete putem online aplikacije.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e mail [email protected], ili na kontakt telefon 066 605 997.

Ovu školu realiziraju Hub 22, centar za razvoj društvenog poduzetništva i OKC Abrašević, uz potporu potporu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin