Sjajna prilika za nove dopisnike

3 jul

Portal Zamisli.ba je nekomercijalni i neprofitni medij, a njihova urednička politika je nazavisna od donatora i postojećih političkih opcija. Rukovode se osnovnim novinarskim postulatima insistirajući na slobodi govora, jednakim pravima za sve pozivajući na promišljanje o društvu u kojem živimo i na probleme lokalnih zajednica. Naravno, žele istaći i dobre strane našeg društva i izdvojiti ljude i događaje koji čine našu okolinu i kulturu boljom.

Njihov cilj je podstaći razvoj kritičnog mišljenja, medijske nezavisnosti i inicirati društvene promjene, te samim tim ostvariti bolje uslove za ostvarivanje društva slobodnih i jednakih.

Pozivaju sve da im se pridruže šaljući tekstove, fotografije, pišući blog, snimajući svoj podcast ili video materijal da bi zajedno inspirisali na aktivizam, razmjenu ideja, diskusije, bilo kakav vid aktivnosti jer smo kao društvo suviše pasivni.

Pišući kao pojedinci/ke, trude se promovisati zajedničke ciljeve i ideje, te pozivaju ljude različitih mišljenja i stavova da im se pridruže u razmjeni informacija radi boljeg međusobnog razumijevanja.

Svi/e mogu ispričati svoje priče putem tekstova, kratkih priča, poezije, video i foto reportaža, podcasta, stripa, a oni su prostor koji vam može to omogućiti.

Oblasti koje možete pokriti su:
– Socijalna politika
– Ekologija
– Ljudska prava
– Dešavanja
– Kultura sjećanja
– Nezavisna kultura i umjetnost

TRAŽE:
– Britke i neustrašive kritike događaja u svijetu i kod nas
– Svi radovi moraju biti na lokalnom jeziku (BHSC)
– U obzir dolaze samo ranije neobjavljena djela
– Moguće je poslati do tri pjesme
– Tekstovi i kratke priče ne bi trebali biti duži od 2000 riječi
– Radove slati u doc.formatu
– Slike moraju biti u .jpg formatu veličine do 2 MB i moguće je poslati do 5 individualnih radova ili do 10 radova koji su dio serije
– Ne objavljuju radove i sadržaj koji promovišu govor mržnje, eksploativne, seksističke, fašističke ili rasističke ideje.

Nude:
– stalne ili povremene angažmane
– promociju vašeg rada
– mogućnost dodatnih obuka, usavršavanja i druženja

Ako ste zainteresovani/e, svoje radove ili dodatna pitanja možete im slati na [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments