SHL: Prilika za volontiranje u Njemačkoj

18 jan
Rok prijave 29.02.2016

Već dugo tražiš priliku za volontiranje u inostranstvu? Šta misliš o volontiranju u Njemačkoj?

Ako si ti ta osoba koja želi volontirati u Njemačkoj, onda SHL za tebe ima rješenje. Udruženje Schüler Helfen Leben sa sjedištem u Neumünster-u i Berlinu, upravo tebe traži. Naime, mi ti nudimo priliku da volontiraš u Neumünster-u (Njemačka) u periodu od jula 2016. godine do augusta 2017. godine. Naša volonterska služba se proširila sa “incoming programom”, što znači, da je SHL u mogućnosti da primi volontere/volonterke ne samo iz Njemačke nego i iz zemalja bivše Jugoslavije.

Tražimo aktivne mlade ljude, koji će se rado uključiti u rad SHL-a na godinu dana te u ekipi sa sedam vršnjaka organizovati našu veliku omladinsku akciju – “Socijalni Dan”, svo vrijeme skupljajući neprocjenjiva lična iskustva radeći na malim i velikim projektima u timu.

Sve ti ovo super zvuči? Odlično!

Rok za prijave je 29.02.2016. godine, Upitnik (možete preuzeti ovdje), kao i sve detaljnije informacije i uslove učešća na konkursu (možete preuzeti ovdje). Na stranicama od broja 6 do 9 možeš pronaći sve infomacije i konakte vezane za konkurs na našem jeziku.

O nama

Schüler Helfen Leben je njemačka omladinska organizacija koja se zalaže za mlade ljude u Jugoistočnoj Evropi i sirijske izbjeglice u Jordanu. U Njemačkoj Schüler Helfen Leben radi na jačanju participacije mladih i socijalnog angažmana: svake godine preko 100 000 učenika učestvuje na akciji” Socijalni Dan” i taj dan ne idu u školu, nego na posao, a zarađeni novac doniraju za projekte jačanja mladih, školovanja i demokratije u Jugoistočnoj Evropi i Jordanu.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin