SHL: Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga na temu Integracije mladih migranata i izbjeglica

2 dec

Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) raspisala je Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga na temu Integracije mladih migranata i izbjeglica.

Projektne ideje mogu dostaviti organizacije civilnog društva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Kako se posebna pažnja, od samog osnivanja fondacije, pridaje pitanjima migranata i izbjeglica, članovi SHL-a odlučili su ovim pozivom posebnu pažnju dati projektima čiji su ciljevi učešće i integracija migranata i izbjeglica u društvu.

Više od dvadeset godina njemačka fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) podržava projekte u jugoistočnoj Europi, a od 2013. godine i u Siriji i Jordanu. Projekti i programi koje Fondacija SHL podržava usmjereni su na područje edukacije, aktivizma mladih, socijalne uključenosti marginaliziranih grupa, kao i na širenje mira i rješavanja sukoba.

SHL  poziva organizacije civilnoga društva da prijave projekte, u trajanju od 3 godine, kako bi osnažili mlade ljude s iskustvom izbjeglištva i migracije.

Detaljnu dokumentaciju (poziv, prijavni obrazac, uputstva za aplikante i  najčešće postavljana pitanja) dostupna je na: Call for Proposals 2016

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin