SHL: Omladinski angažman

21 okt

Omladinski angažman ima važnu ulogu u pokretanju zajednice i poticanju razvoja, jer podrazumijeva uključenost mladih u rješavanje mnogih pitanja za poboljšanje vlastitog položaja, ali i cjelokupne zajednice. Dok se većina mladih u Bosni i Hercegovini opisuju kao pasivni, ostaje zanemarena činjenica da mladi ljudi često nemaju potporu, ni usmjerenje, u svojim zajednicama kako bi ostvarili promjenu, zbog čega mnoge njihove želje i ideje ostaju neostvarene.

Kroz omladinski angažman mladi pokazuju da su ključni resurs svojih zajednica, uključuju se u odgovorne i izazovne akcije, i preuzimaju ulogu aktivnih građana. Fondacija SHL nudi financijsku i mentorsku podršku mladima, posebno onima koji nisu imali iskustva u omladinskom angažmanu, da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Mladi diljem Bosne i Hercegovine vode omladinske kampove i sastanke, regrutiraju volontere, prikupljaju novac u humanitarne svrhe, organiziraju sportske i kulturne događaje, savjetuju i daju podršku svojim vršanjacima, te na razne načine utječu na svoje zajednice. Pritom stječu organizacijske i liderske sposobnosti, praktična iskustva i aktivno sudjeluju u donošenju odluka.

Za financijsku potporu Fondacije SHL mogu aplicirati omladinske organizacije, neformalne grupe i pojedinci kroz dva oblika podrške – Fond omladinskog angažmana (namijenjen lokalnim inicijativama u Bosni i Hercegovini) i Movements Across Borders (fond za prekograničnu suradnju mladih iz Bosne i Hercegovine i Srbije).

Više informacija kao i prijavne formulare možete pronaći ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin