Seminar za studente društvenih nauka „Lideri društvenih promjena“

6 nov
Rok prijave 12.11.2017

Youth for Peace po drugi put organizuje seminar za studente društvenih nauka!

Nevladina organizacija Youth for Peace u saradnji sa fondacijom Konrad Adenauer organizuje seminar „Lideri društvenih promjena“ za studente Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ciljne grupe su mladi ljudi stariji od 18 godina, studenti društvenih nauka koji nisu imali priliku učestvovati na ovakvim ili sličnim izvannastavnim aktivnostima. Naglasak će biti na aktivnom učešću svih učesnika gdje će svima biti pružena prilika da podijele svoje znanje i iskustva sa drugima.

Ovaj seminar je prvi susret studenata, mladi koji budu voljni za daljni angažman će imati priliku za društveni aktivizam koji je jedno od polja djelovanja Youth for Peace-a.

Cilj nam je razgovarati o potencijalnim idejama i pronaći rješenje za probleme u našem društvu na koje nailazimo da bismo kao studenti društvenih nauka djelovali u prevenciji istih kroz zajednički angažman. Razgovarati ćemo o bitnim odrednicama identiteta svakog pojedinca pomoću kojih možemo učiti jedni od drugih te jedni o drugima.

Radionice će biti inicijalni poziv mladim ljudima da počnu razmišljati izvan uobičajenih okvira, početni susret kojim će mladima biti pružena šansa da se upoznaju i budu inspiracija jedni drugima te prilika da postanu angažirani u civilnom društvu naše države i samim time postanu lideri društvenih promjena.

Predavači će biti aktivni članovi civilnog društva i iskusni treneri Youth for Peace-a.

Seminar će se održati u hotelu Italia (Pofalićka 7, Sarajevo) u periodu od 17. – 19. novembra 2017.

Poziv se primarno odnosi na studente društvenih nauka ova dva navedena Univerziteta ali i prijave studenata sa ostalih fakulteta će se uzeti u razmatranje.

Online formular za prijavu možete pronaći OVDJE.

Poziv je otvoren do 12. novembra 2017.

Sve troškove snosi organizator (Smještaj, prevoz, hrana)
Broj studenata je ograničen !
Čekamo vas sa prijavama!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin