SEEMO nagrada za istraživačko novinarstvo

23 apr
Rok prijave 31.05.2017

Centralnoevropska inicijativa i Medijska organizacija Jugoistočne Evrope otvorile su poziv za dodjelu SEEMO nagrade za izvrsnost u istraživačkom novinarstvu.

Nagrade će se dodjeljivati u dvije kategorije: profesionalni novinari (4.000 eura) i mladi profesionalni novinari (1.000 eura).

Nagrada ima za cilj odati počast radu istraživačkih novinara i njihovom doprinosu za razvoj istraživačkog novinarstva i pored teških uslova u kojima često moraju raditi. Otkako se dodijelila prvi put, 2008. godine, SEEMO nagrada je doprinijela promovisanju kvalitetnog istraživačkog izvještavanja na području centralne, istočne i jugoistočne Evrope, pružajući priznanje i vidljivost rada izvanrednih novinara u regionu.

Na konkurs se mogu prijaviti novinari iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Nagrade će biti uručene najboljim novinarima tokom Medijskog foruma jugoistočne Evrope, koji će se održati 27. i 28. novembra u Sofiji.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 31.5.2017.

Više informacija o uslovima prijave možete pronaći ovdje.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin